Ön muhasebe operasyonundaki en önemli adımlardan biri olan gelir takibi süreci; şirketin girdileri, kazançları, kar marjı gibi finansal değişkenlerin belli bir sistem dahilinde izlenmesini ifade eden bir kavramdır. Gelir takibiyle alakalı tüm bu sürecin, sistematik bir şekilde dönemlere ve zaman dilimlerine ayrılarak yürütülmesi gerekir. Oldukça zorlayıcı bir işlem olan gelir takibi uygulaması, bilişim teknolojilerinin imkanları kullanılarak dijital ortama kolaylıkla taşınabilir.
Her ne kadar, gelir takibi Excel ile düzenlenebilen bir ön muhasebe işlemi olsa da Excel gibi genel uygulamalar bazı durumlarda, muhasebe ihtiyaçlarına kapsayıcı bir şekilde yanıt veremeyebilir. Bu bilgi ışığında, muhasebe uzmanları ve sektör profesyonelleri için hedefe yönelik, bünyesinde daha fazla nitelik barındıran uygulama ihtiyacının ortaya çıktığını söylemek yanlış olmaz.
İşte tam da bu noktada, tüm ön muhasebe süreçleriyle entegre bir şekide çalışan gelir takibi programı, daha kapsamlı seçenekleriyle her ihtiyaca yanıt veren bir uygulama olarak öne çıkmaktadır. İşletmenin mevcut mali varlıklarını doğru ve berrak bir şekilde değerlendirebilmesinin önemi düşünüldüğünde, gelir takibi programı kullanmanın muhasebe süreçlerinde büyük avantajlar sağladığını söylemek doğru olacaktır.
Gelir takibi programı kısaca, şirketin tüm gelir akışının tek bir noktadan izlenmesini ve raporlanmasını sağlayan yenilikçi bir yazılım çözümüdür. İşletmeler bu yazılımı kullanarak kısa süre içerisinde muhasebeye ayırdıkları iş gücünden ve bütçeden tasarruf edebilirler. Bununla birlikte gelir takibi programı sayesinde işletmeler; gelir akışlarını günlük, haftalık ve aylık değerlere göre izleyebilirler. Bu sayede gelir eğrisindeki dalgalanmalaı net bir şekilde inceleyebilir ve beklenmedik kriz anlarında hızlıca aksiyon alarak çözüm üretebilirler.
Ön muhasebe süreçlerindeki en önemli adımlardan olan gelir takibi, işletme tarafından stratejik olarak içselleştirildiği taktirde uzun vadeli fayda sağlayabilmektedir. Özellikle iş hacmini tamamen dijitale taşımasından dolayı gelir takibi programları, tüm gelir akışının dijital ortam üzerinden izlenmesine olanak verir. Dönemlik finansal gelirlerin ve girdilerin kolay bir şekilde raporlanmasına da olanak veren gelir takibi programı, Excel gibi uygulamalarla veri paylaşabilme opsiyonunu da barındırmaktadır.
Banka hesaplarının da kolaylıkla bağlanabildiği gelir takibi programı üzerinden farklı bankalara ait hesaplardaki hareketler de takip edilebilmektedir. Bu özelliği sayesinde gelir takibi programları; banka hesabında yer alan mevcut sermaye ve dönemlik para akışlarının izlenmesine olanak vermektedir.
Tüm bu bilgilerin ışığında gelir takibi programı kullanan işletmelerin; kendi sektöründe faaliyet gösteren diğer rakiplerine göre rekabet avantajı yakalayacağını söylemek yanlış olmaz. TS Ofis olarak sizlere, yenilikçi çözüm ve inovatif yaklaşımlarla şirketinizin finansal faaliyetlerinde fark yaratacak uygulamalar sunuyoruz. Entegre bir muhasebe yapılanması oluşturmak için hemen bizle irtibata geçin.
Ödeme, maaş, prim, avans, vergi, SGK primleri ve dahası. İşletme giderleri sıralamakla bitmez. Giderlerin böylesine yoğun olması, etkili bir muhasebe yönetimi için adeta bir zorunluluk olan gider takibi uygulamasını da zorlaştırmakta. Bu doğrultuda gider takibi uygulamasının ön muhasebe süreçlerindeki en zorlayıcı işlemlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Hangi sektörde faaliyet gösterirse göstersin, işletmelerin ayakta kalabilmek için birçok yere harcama yapmaktadır. Yapılan satışlar kesilen vergiler, çalışanlara ödenen maaşlar ve sigorta ödemeleri gibi ortalama bir işletmenin sıralamakla bitmeyecek birçok gideri bulunmaktadır.
Bu noktada, oldukça karmaşık ve zorlayıcı olan bu muhasebe sürecini basitleştirmek için inovatif çözümlerin de mevcut olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ön muhasebe yazılımları ile bir entegre olarak kullanılabilecek olan gider takibi programları; şirketin tüm harcamalarının etkili ve basit bir şekilde takip edilmesine olanak vermektedir.
Bunun yanı sıra gider takip programı, işletmenin ödeme planlarını detaylı bir şekilde optimize etmesine olanak verir. İşletmenin sahip olduğu mevcut kaynaklar ile yapılacak olan ödeme tutarlarının karşılaştırılmasını sağlar. Bu sayede işletme bütçe planlaması yaparken daha stratejik davranabilir.
Geleneksel gider takip yöntemlerinin aksine, pratikliği ve kullanışlılığıyla öne çıkan yenilikçi gider takibi programları kullanıcısına birçok açıdan kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Tüm muhasebe altyapısıyla entegre bir şekilde çalışan program; mevcut sermaye, dönemlik borçlar gibi verileri görselleştirerek anlaşılırlığı arttıran grafikler haline getirmektedir. Bununla birlikte sahip olduğu seçenekler arasında gider takip tablosu oluşturmak gibi profesyonel ihtiyaçlara yanıt veren özellikler de yer almaktadır.
Kurumsal olarak en sık kullanılan iş zekası uygulaması Excel ile entegre bir şekilde kullanılabilen gider takibi programı, aynı zamanda kasa ve banka hareketlerinin de düzenli olarak izlenmesine olanak verir. Günlük, haftalık ve aylık bazlara göre kasadan çıkan tutarların takip edilmesini sağlayan gider takibi yazılımı, şirketin mevcut banka hesaplarındaki para akışlarının da denetlenmesini sağlamaktadır..
Tüm bu bilgilerin ışığında her sektörde yaygın olarak kullanılan ve işletmelere uzun vadeli değer katan finansal teknoloji yazılımları sayesinde, geleneksel iş metotlarının yerle bir olduğunu söylemek yanlış olmaz. Böyle bir ekosistemde, yeniliğe hızlı adapte olan firmalar; rakiplerine göre daha büyük avantajlar yakalarlar. Yenilikçi çözümler arasında en bilindik yöntem olan ön muhasebe yazılımlarının bir parçası olan gider takibi uygulaması ile işletmeler mevcut kurumsal yapılanmalarında yeni reformlar benimseyebilir ve özellikle muhasebe yönetimi kavramına yeni bir soluk getirebilirler.
Bilişim sektöründe öncü konuma gelmeyi hedefleyen TS Ofis olarak, ön muhasebe süreçlerinizle alakalı tüm ihtiyaçlarınıza yanıt veriyor. Yenilikçi teknolojilerin tüm imkanlarından yararlanarak geliştirdiğimi gelir gider takibi uygulaması ile muhasebe yaklaşımıza yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.
Teknolojinin gücüne güvenenler için kaynak
Kurumlar Vergisi, kurumların mali yıl boyunca elde ettikleri kazanç üzerinden alınan vergi anlamına geliyor. Kanunen yazılım sektöründe faaliyet gösteren kişi ve firmalar... Devamını Oku
TS Ofis . 14 Şubat 2022 Pazartesie-dönüşüm danışmanlığı ile bugün pek çok işletme çok kısa bir süre içerisinde e-faturaya geçebiliyor. Bu dönüşüm yalnızca e-faturayı değil tüm maliyet yönetimi için geçer... Devamını Oku
TS Ofis . 9 Şubat 2022 ÇarşambaN11’den Trendyol’a, ÇiçekSepeti’nden Gittigidiyor’a, Amazon’dan Hepsiburada’ya kadar birçok ve çeşitli online pazaryeri, artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi... Devamını Oku
TS Ofis . 4 Şubat 2022 Cuma